Hotellihuoneen tunnelmaa omaan kotiisi

Hotellissa vietetyn viikonlopun jälkeen olo on rentoutunut: puhtaat, pehmeät petivaatteet, hyvin ilmastoitu huone ja ylellinen kylpy rentouttavat kenen tahansa mielen. Toisinaan mieleen hiipiikin kysymys: kuinka hotellihuoneen rentouttavan tunnelman voisi tuoda myös omaan kotiin? 

Yksi keino tuoda hotellitunnelmaa kotiin on siivota kotisi kuin hotellisiistijä! Hotellihuoneita siivoavat ihmiset ovat työssään tehokkaita ja tietävät, mitä tekevät. Hotellihuoneiden siivous on optimoitu ajankäytöllisesti parhaalla mahdollisella tavalla, joten siistijöiden oppeja seuraamalla saat hotellien siisteystason kotiisi nopeasti ja vaivatta! Nappaa alta parhaat hotellisiistijöiden vinkit ja siivoa kodistasi sviitti!

Image

Siistijä varaa yhteen hotellihuoneeseen 15-20 minuuttia riippuen huoneen koosta ja asukkaista. Muista sama siis omaa kotiasi siivotessa! Isomman perheen jälkiä joutuu siivoamaan pidemmän aikaa kuin yhden tai kahden hengen kotia, joten varaa siivoukselle sopivasti aikaa. Kun siivoat rutiininomaisesti, siivoukseen kuluva aikakin vähenee kerta kerralta, kun toiminta on automaattista.

Hotellihuonetta siivotessa järjestys on aina sama: ikkuna avataan, roskakorit tyhjennetään, tyhjät astiat kerätään, likaiset petivaatteet kerätään, puhtaat petivaatteet laitetaan ja sänky pedataan, pölyt pyyhitään, lattia puhdistetaan, vessa siivotaan, täydennetään minibaari ja mahdolliset muut, esimerkiksi päivän lehdet. Omaa kotia siivotessa voi ottaa mallia hotellihuoneen siivousjärjestyksestä, mutta muokkaa sitä omiin tarpeisiisi sopivaksi. Siivousjärjestys nopeuttaa siivoamista: kun toimit aina samassa järjestyksessä, työstä tulee automaattista ja sinulta vapautuu aivokapasiteettia muuhun, esimerkiksi äänikirjan tai podcastin kuunteluun. 

Image
Image

Jos kaipaat esimerkkiä ja inspiraatiota hotellitason siivousjälkeen, voit varata oman yösi luksushotellista, esimerkiksi hotelli Kampista osoitteesta http://hotelkamp.com/. Luksushotellit panostavat hotellihuoneen ulkoasuun vielä hieman enemmän, joten älä ylläty, jos löydät huoneesta tuoreita leikkokukkia tai talon tarjoamat kuohuvat.