Inspiraatiota kodin sisustukseen

Sisustus on joillekin meistä rakas harrastus ja siihen on luonnollisesti vuosien saatossa kehittynyt tiettyä silmää. Oma maku ei kuitenkaan aina muodostu sormia napsauttamalla, vaan saattaa vaatia hieman taustatyötä ja erilaisten vaihtoehtojen punnitsemista. Listasin alle muutaman vinkin inspiraation löytämiseen, toivottavasti niistä on hyötyä!

Sisustuslehdet ja -blogit

Sisustamiseen keskittyvät lehdet ja blogit on suorastaan tarkoitettu inspiraation lähteiksi. Niiden yksi parhaita puolia on se, että kauniisti sisustettujen huoneiden kohdalla on usein myös mainittu, mistä mikäkin tuote on ostettu. Voit siis suoraan tarttua inspiraation kipinään ja ostaa kyseiset elementit itsellesi omaa kotiasi piristämään. Toisaalta voit myös löytää itseäsi miellyttäviä värimaailmoja ja sisustustyylejä ilman, että kopioit koko sisustuksen suoraan. Lehdistä ja blogeista voi saada myös sellaisia hyviä vinkkejä vanhojen tai kierrätettyjen tuotteiden tuunaamiseen, jotka eivät ole ennestään tulleet sinulle mieleen. Näin voit hyvin hyödyntää esimerkiksi kierrätyskeskusten laajaa antia ja luoda sieltä hankituista esineistä täysin uniikkeja sisustuselementtejä.

Image
Image

Hotellit ja toisten kodit

Oletko koskaan majoittunut niin upeassa hotellihuoneessa tai airbnb:ssä, että haluaisit jäädä sinne pysyvästi? Tämä saattaa tarkoittaa huoneen olevan niin viihtyisä, että sinun kannattaisi omaksua ainakin joitakin elementtejä myös omaan kotiisi. Myös majoituskohteiden verkkosivuilla on usein kuvia niiden huoneista, joista saat jo vähän osviittaa. Esimerkiksi boutique hotel helsinki on modernisti hyvällä maulla sisustettu, mikäli etsit inspiraatiota tällaiseen tyyliin. Ei myöskään ole rikos ottaa inspiraatiota läheistesi kodeista, joskin he eivät välttämättä ota puhtaasti imartelevana, mikäli kopioit heidän sisustuksensa täysin. Tyyliä ja tunnelmaa voi kuitenkin hyvin jäljitellä tehden sisustuksesta kuitenkin oman näköisensä.