Koristele kotisi edullisesti

Olen aina pitänyt oman kodin koristelusta ja meiltä löytyykin paljon esineitä ympäri taloa. Sisustusesineet ostettuina ovat melko kalliita ja itse yritän päästä edullisesti vaikka kalliiksi tämä harrastus välillä menee. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla kallista vaan myös edullisesti voi koristella kotiaan kauniiksi. Tässä muutamia vinkkejä, miten sinä voit tehdä omasta kodistasi koristeellisen kauniin edullisesti.

Image

Helpoin tapa koristella kotia on lisätä kodin pöydille koristeita. Koristeeksi sopii esimerkiksi astia, johon voi tehdä kukka asetelman. Astian ei tarvitse olla kallis aaltomaljakko vaan voit vaihtoehtoisesti hankkia kirpparilta peltisen pienen ämpärin tai vaikka kastelukannun. Tällainen uniikki esine on koristeellinen ja kaunis, ja täyttämällä sen luonnon kukilla saat asetelmasi uniikin kauniiksi.

Monilla on myös lehtiä pinoittain pöydillä tai tuoleilla. Lehtien säilytyspaikaksi sopii vanha tai uusi puinen laatikko, joita saa esimerkiksi kauppojen hedelmäosastoilta. Hedelmät kuljetetaan yhä puisissa laatikoissa ja kaupat yleensä antavat näitä ihan ilmaiseksi asiakkaille. Tällaisia laatikoita voi myös käyttää muuhunkin ja jos niitä on enemmän voi niistä askarrella vaikka pienen sivupöydän, pinoamalla niitä päällekkäin.

Image
Image

Muita hauskoja ideoita on helppo käydä etsiskelemässä kirpputoreilta. Sieltä löytyy paljon käyttökelpoista tavaraa. Pitsisiä pöytäliinoja, vanhoja kelloja tai lasiesineitä. Itse pidän myös vanhoista laskukoneista ja kirjoituskoneista, koska ne ovat todella näyttäviä esimerkiksi työpöydän reunalla. Jos sattuu vielä löytämään vanhan vihreän toimistolampun on oman kotitoimiston upea koristelu valmis.

Koristelussa kannattaakin olla luova ja koittaa kaikenlaisia ideoita. Voi olla, että se mikä ensin näyttää romulta muuttuukin omassa kodissa varsinaiseksi tilataiteeksi. Samalla koriste-esineiden metsästys on hauskaa puuhaa ja siinä viihtyy varmasti lähes koko perhe. Jokainen voi helposti sisustaa oman huoneensa edullisesti mieluisilla elementeillä.