Makuuhuoneen sisustaminen

Makuuhuone on paikka, jossa haluamme rauhoittua ja saada hyvät yöunet. Tämän takia makuuhuoneen sisustukseen kannattaa myös panostaa ja investoida kunnolla. On myös hyvä huomioida, että vietämme suuren osan elämästämme nukkuen, joten makuuhuone on todella tärkeä osa elämäämme ja sen mukavuudesta ei kannata tinkiä. Katso millä vinkeillä teet makuuhuoneestasi paremman paikan ladata akkujasi.

Image

Sisustus

Makuuhuoneessa on hyvä olla värejä, jotka rauhoittavat. Sopivat värit ovat esimerkiksi hyvin neutraalit värit. Tärkeää on myös, että makuuhuoneessa on riittävästi valaistus vaihtoehtoja sekä mahdollisuus tehdä huoneesta pimeä. Tämän vuoksi on hyvä hankkia makuuhuoneeseen pimennysverhot tai paksut verhot, jotka ulottuvat lattiaan asti. Tällaiset korkeat verhot ovat myös hieno sisustuselementti. Kunnon verhot pitävät myös lämmön ulkona, kun kuumalla pidetään verhoja kiinni, ei valo pääse liiaksi lämmittämään huonetta. 

Valaistuksen osalta kannattaa makuuhuoneessa olla vaihtoehtoja. Päävalon lisäksi on hyvä olla lukuvaloja sängyn laidalla tai valoja, jotka ova kiinni sängynpäädyssä tai integroituna siihen. Masku on hyvä paikka ostaa sängynpääty, joka sopii juuri sinun makuuhuoneeseesi.

Poista makuuhuoneesta kaikki elektroniikkalaitteet, kuten televisio tai radio. Näiden tilalle voit hankkia taidetta tai muuta seinälle ripustettavaa tai lipaston päälle asetettavia koriste-esineitä.

Riittävä tila

Varmista, että makuuhuoneessa on myös tilaa liikkua. Vaikka makuuhuoneessa pääasiassa nukutaan on hyvä, jos sängyn eteen voi asettaa pitkän penkin tai erillisen nojatuolin. Tuolin tai penkin päälle voi asettaa päiväpeiton nukkumisen ajaksi ja muuten sitä voi käyttää pukeutumiseen tai muuten vain rentoutumiseen makuuhuoneessa. Nojatuoli varsinkin sopii rentouttavaan lukuhetkeen omassa rauhassa. 

Riittävä tila auttaa myös pitämään makuuhuoneen viileämpänä. Lisäksi kannattaa säätää makuuhuoneen lämpötila muita huoneita pienemmälle, jotta siellä pystyy paremmin nukkumaan.

Image