Miten sisustaa klassinen 90-luvun huone

Minulle tulee mieleen 90-luvusta oma lapsuus ja Nintendo konsolilla pelaaminen olohuoneessa viikonloppuisin vanhempien kanssa. Lama-aikana vietettiin aikaa paljon kotona ja se näkyi myös sisustuksessa. Itselleni tämä oli kuitenkin mukavaa aikaa lapsena ja olenkin miettinyt, miten voisi sisustaa oman kodin 90-luvun tyyliin. Olen kerännyt vinkkejä, joiden avulla voi oman kodin huoneesta tehdä klassisen 90-luvun huoneen ja palata aikaa, jolloin TV:t olivat suuria ja tietokoneet tekivät tuloaan jokaiseen kotiin.

Image

Olohuone oli 90-luvulla kodin keskipiste, jossa vietettiin aikaa, nautittiin yhdessä illoista TV:n ääressä sekä syötiin mikrossa valmistettuja aterioita. Jokainen muistaa olohuoneen tärkeimmän huonekalun eli TV-tason. Tämä taso oli kuin alttari, jonka avulla TV ympäröitiin VHS filmeillä tai CD-levyillä ja keskiössä oli TV. Vaikka tällaisia tasoja harvoin enää näkee kaupoissa voi 90-luvun tunnelmaa luoda hankkimalla taulutelevisiolle oman seinän, jonka keskelle sen voi upottaa ja ympäröidä sen hyllyillä olevilla koriste-esineillä.

Toinen klassinen 90-luvun olohuoneen esine oli mahtava säkkituoli. Silloiset tuolit kuitenkin menettivät nopeasti muotonsa mutta niissä viihtyi lähes kaikki perheenjäsenet. Tällaisia säkkituoleja on myös nykyään saatavilla ja nykyaikaiset Fatboyt ovatkin tehneet vahvan paluun huoneen sisustukseen.

Image
Image

Yleensä olohuoneen kruunasi muhkea sohva tai sohvasänky. Nykyiset kulmasohvat ovat tulleet näiden tilalle mutta jos haluaa palata ajassa takaisin voi aina lähteä hankkimaan parin erillisiä muhkeita sohvia ja sovitella ne olohuoneeseen TV-iltaa varten.

90-luvun tunnelmaa voi luoda klassisilla rottinki kalusteilla, jotka olivat suurinta huutoa tämän vuosikymmenen aikana. Muutenkin sisustuksessa korostui minimalistinen ajattelu, jossa muutamalla esineelle, jotka olivat keskiössä luotiin koko huoneeseen tunnelma.

Monille oman huoneen sisutuksessa olivat Suosikin julisteet ja muut julkisuuden henkilöt. Nykyisin on myös helppo tehdä näyttäviä sisustuselementtejä, kun hankkii julisteita koristamaan huoneiden seiniä.

 

Image