Näin sisustetaan tyylikäs retrokeittiö

Retrokeittiöt ovat todella tehneet paluun - ja aivan syystä! Värikkäät pinnat ja pyöreät muodot piristävät pienenkin keittiön ulkomuotoa kummasti. Kokosin alle listan, josta voitte löytää inspiraatiota oman retrokeittiönne rakentamiseen.

Image
  1. Pastellisävyt takaavat aidon retrotyylin. Valitse kaappiesi oviin esimerkiksi karkkisävyinen pinkki, sininen, vihreä tai keltainen väri, tai hillitymmän efektin saamiseksi voit maalata vain yhden efektiseinän tällaisella värillä ja pitää muun keittiön neutraalimpana.
  2. Valitse värikkäitä yksityiskohtia ja retro keittiökoneita. Leivinpaahtimet, kahvinkeittimet ja jopa jääkaapit ovat nykyään helposti saatavilla retrotyylisinä versioina. Näihinkin kuuluvat usein kirkkaat tai pastelliset värit ja pyöristetyt kulmat.
  3. Lisää retrohenkeä tiskialtaan taakse lisätyillä keraamisilla levyillä. Keraamiset levyt voivat myös olla aiemmin mainittuihin väreihin maalattuja tai jopa kuvioituja. 
  4. Ellet ole pastellisävyjen ystävä mutta haluat silti keittiöön retrohenkeä, lisää mustavalkoinen twisti teräksisillä pinnoilla. Esimerkiksi ruostumattomalla teräksellä saat aikaiseksi tyylikkään teollisen vivahteen. 
  5. Lisää retrohenkiset hyllyt ja kuvioinnit. Retrotyylin on tarkoitus näyttää kotoisalta, mikä on helppo saavuttaa esimerkiksi värikkäillä julisteilla, tauluilla, jääkaappimagneeteilla ja muilla pienillä yksityiskohdilla.
  6. Panosta astiastoon. Keittöön tuo viimeisen silauksen kestävä ja iätön astiasto, joka olisi saattanut löytyä Suomalaisesta keittiöstä jo vuosikymmeniä sitten. Esimerkiksi makujakauppa.fi myy valikoimassaan taatusti laadukkaita ja kestäviä astioita ja sisustuselementtejä, jotka voivat pitkän ikänsä vuoksi siirtyä tarvittaessa vaikka sukupolvelta toiselle.

Tässä muutama vinkki, toivottavasti löysit näistä inspiraatiota myös omaan keittiöösi. Jokaista ohjetta ei toki tarvitse säntillisesti seurata, vaan voit poimia joukosta suosikkisi ja soveltaa niitä oman makusi mukaan. Keittiö on loppupeleissä jokaisen kodin sydän, joten haluat varmasti tehdä siitä juuri itsesi näköisen!