Viihtyisä toimisto takaa tehokkaan työpäivän

Vietämme töissä suuren osan päivittäisestä hereilläoloajastamme. Siksi on ehdottoman tärkeää, että toimisto on tilana viihtyisä, kutsuva ja lämmin tila. Myös asiakkaat tulevat mielellään toimistolle, jonka tunnelma ja sisustusratkaisut viehättävät silmää ja kertovat jotakin yrityksen arvoista. Esimerkiksi viherkasveilla sisustettu toimisto voi antaa yrityksestä luonnonläheisen kuvan, kun taas betoniseinäinen toimisto korostaa tehokkuutta.

Image

Toimiston sisustus voidaan tilata kerralla kuntoon sisustusalan ammattilaisilta tai sitä voidaan rakentaa itse pienin askelin. Pohjaratkaisut ja suuremmat hankinnat on kuitenkin hyvä tehdä toimiston sisustusratkaisujen ammattilaisten kanssa, sillä heillä on kaikista eniten kokemukseen ja tutkimukseen pohjautuvaa tietoa toimistojen sisustamisesta. Esimerkiksi ergonomian toteutuminen toimistoympäristössä on elintärkeää työntekijöille, ja sitä ei sovi unohtaa. Pidä siis huolta heti alusta alkaen, että jokaisella työntekijällä on ergonomisesti muotoiltu toimistotuoli, sähköpöytä ja mahdollisesti muita apuvälineitä, kuten seisoma-alusta ja rannetuki. 

Myös valaistus on päätetyötä tekevälle tärkeää. Valaistus lisää sekä viihtyisyyttä pimeinä talvikausina että työturvallisuutta, sillä päätteen äärellä siristely ei tee hyvää silmille. Kirkas valaistus myös vähentää virheitä ja lisää tarkkaavaisuutta. Toisaalta toimistoon on hyvä rakentaa myös tunnelmallisia, viiston valon tiloja, esimerkiksi kahvihuoneeseen tai puhelukoppeihin. Tällä tavalla tilassa on mahdollista myös keskittyä esimerkiksi keskusteluun tai rentoutumiseen.

Paras vinkki toimiston sisustusta suunnittelevalle on kysyä mielipidettä loppukäyttäjiltä, eli itse työntekijöiltä. He tuntevat omat toimintatapansa parhaiten ja osaavat kertoa mielipiteensä tärkeissä työhyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Työntekijöiltä kuulet sellaisiakin vinkkejä ja kommentteja, joita et itse tulisi ajatelleeksi. Näistä vinkeistä kannattaakin ottaa koppi ja toteuttaa ne, jotka toteutettavissa ovat. Tällä tavalla myös työntekijöiden kokemus merkityksellisyydestä toimistolla lisääntyy.