Yksiön sisustaminen - tehot irti neliöistä

Asutko vuokrayksiössä, jossa sisustusvaihtoehdot ovat rajoitettuja ja remonttihaaveet haaveita vain? Kaipaatko kotiisi tilan tuntua ja avaruutta? Etsitkö unelmiesi säilytysratkaisua? Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit pienen yksiön muuntamiseen avaraksi kodiksi - ilman remonttia!

Image

Valoa kansalle

Valo on tärkein tekijä silloin, kun pienen yksiön ilme halutaan saada avarammaksi ja suuremmaksi. Vaaleat seinät auttavat asiaa, mutta ilman niitäkin voidaan saada aikaan paljon. Pidä huoli, ettet peitä ikkunoista tulvivaa luonnonvaloa huonekaluilla, verhoilla tai kasveilla. Sen sijaan kannattaa valita vaaleat, kevyet verhot, jotka saa myös vedettyä pois ikkunan edestä. Lampuilla on myös ratkaiseva rooli. Yhden kirkkaan valonlähteen sijaan kannattaa hankkia useampia valonläheitä: esimerkiksi yöpöydän valo, valo työpöydän kulmaan ja sohvan viereen lukulampuksi.

Huonekalujen muunneltavuus kannattaa

Koska pieniin neliöhin mahtuu rajattu määrä huonekaluja, kannattaa niissä suosia muunneltavuutta. Esimerkiksi rahi, jossa on säilytystilaa, sängy, jonka alla on vetolaatikko tai työpöytänä oleva klaffipöytä, jonka saa käännettyä sivuun toimivat hyvin yksiössä monipuolisuutensa ansiosta. Myös sohvan suhteen on useita vaihtoehtoja: pienessä tilassa kannattaa miettiä, olisiko sohvan sijaan hyvä hankkia mukava nojatuoli tai avattava vuodesohva, jossa mahtuu myös majoittamaan yövieraita. Tilaa vuodesohva kotiinkuljetuksella, jolloin et joudu tekemään retkeä huonekalumyymälään.

Image
Image

Pystyraita kaventaa

Kuten pukeutumisessakin myös sisustuksessa pätee vanha tuttu neuvo pystyraidoitus kaventaa, vaakaraidoitus leventää. Pystylinjoja saa kotiin esimerkiksi peilien, taulujen tai korkeiden hyllyjen avulla. Niiden avulla saa korkeuden tuntua huoneeseen. Leveyttä huoneeseen tuovat esimerkiksi matala, pitkä sohva tai kirjahylly, joss hyllyt ovat yhtenäiset eivät eritelty väliseinin. Peilit tuovat tilaan avaruuden tuntua ja niitä voidaan sijoitella luovasti eri tiloihin.